Project Description

Diensten: concept | activatie

3FM Serious Request: Never Walk Alone

NPO 3FM

NPO 3FM is een nationale radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep. Zij richten zich op de doelgroep 15 tot en met 35 jaar. NPO 3FM organiseert jaarlijks in de week voor kerst 3FM Serious Request.

Dit jaar hielden ze in verband met de coronacrisis een extra editie: 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Sinds 2004 zijn we betrokken bij 3FM Serious Request. Vanaf 2012 werken we mee aan conceptontwikkeling, activatie en de veiling.

Klantvraag

In maart 2020 werd Nederland geraakt door het coronavirus en ging het hele land in intelligente lockdown. NPO 3FM kwam daarom met deze speciale, extra editie van 3FM Serious Request. Al het opgehaalde geld ging naar het Rode Kruis om hulp te bieden tijdens de coronapandemie. Een evenement gelijk aan eerdere jaren was niet mogelijk door de maatregelen. De 3FM-dj’s maakten daarom 24 uur per dag live radio (op veilige afstand) en draaiden verzoekplaten van luisteraars. Er was door de omstandigheden echter nog geen concept waarmee mensen zelf letterlijk in actie konden komen.

 “Al jarenlang werken we met passie en enorm veel energie voor de doelen van 3FM Serious Request. Het voelt goed bij te dragen aan deze actie en het Rode Kruis te kunnen steunen in hun missie. Ieder jaar helpen we zo samen de wereld weer een stukje vooruit.” – Micha van Hoorn, creatief directeur van Better Together Agency

Aanpak

We bedachten een fondsenwervend concept: de Stappenchallenge. Tijdens 3FM Serious Request 2019 wandelden de dj’s van Goes naar Groningen. Dat staat gelijk aan 1 miljoen stappen. Daarom riepen we Nederland op samen 1 miljoen stappen te maken. Door de coronacrisis zitten we thuis. De stappen maakten deelnemers daarom vanuit de eigen, veilige omgeving zoals het balkon, dakterras, de tuin of woonkamer.

Resultaten

3FM Serious Request: Never Walk Alone bracht de volgende resultaten:

  • Sameena van der Mijden, ultrarunner, droeg wederom haar steentje bij en deed mee aan de stappenchallenge. Tijdens de vorige editie kwam ze in actie door maar liefst 100 kilometer te rennen. Ze werd hiermee de held van 3FM Serious Request. Ook nu kwam ze weer in beweging. Sameena houdt van een uitdaging, dus liep ze maar liefst 130 kilometer in 24 uur!
  • We behaalden, dankzij Sameena en vele andere bekende en minder bekende deelnemers, het doel om samen 1 miljoen stappen te zetten voor de Stappenchallenge.
  • Een totale opbrengst van €307.392 voor het Rode Kruis en de hulp die de organisatie biedt tijdens de coronapandemie.
Bekijk meer werk