Better Together Podcast met Micha van Hoorn Jasmijn Melse donateurs Pauline Lemberger Ynzo van Zanten

Better Together Podcast met Jasmijn Melse

Better Together Podcast met Jasmijn Melse

In de Better Together Podcast bespreekt Micha van Hoorn het thema ‘maatschappelijke impact’ met spraakmakende gasten uit verschillende vakgebieden. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Jasmijn Melse, filantropie adviseur en expert op het gebied van goede doelen.

 

Jasmijn Melse – Jouw gids door de goededoelenjungle

Wanneer ben je een filantroop? Is dat alleen als je een groot vermogen hebt? Of mag je dat ook over jezelf zeggen als je tientjeslid bent voor een goed doel? En zijn er eigenlijk dingen waar je op moet letten als je besluit geld over te maken aan een goed doel? Want voor je het weet doneer je, maar heb je eigenlijk geen idee waar dat doel voor staat? Jasmijn schreef met ‘Jouw Gids door de Goededoelenjungle‘ een handleiding waarmee je bewust een keuze kunt maken voor een doel dat bij jou past. Dat is op termijn een duurzamere donatie voor beide partijen.

 

Ze vertelt erover in haar gesprek met Micha, dat je hieronder of in jouw favoriete podcastapp kunt beluisteren. Vergeet niet je te abonneren en een review en/of like achter te laten.

 

Beluister aflevering 4 hieronder, via Spotify of iTunes.

 

Better Together Podcast met Jasmijn Melse

Donateurs werven voor jouw doel

Voor vele NGO’s en goede doelen is het werven van donateurs een grote uitdaging. Hoe krijg je mensen zover om zich aan jouw doel te verbinden in de jungle van goede doelen? En welke potentiële donateurs passen het best bij jouw organisatie?

In haar rol als filantropie adviseuse bij diverse organisaties heeft Jasmijn meer dan tien jaar ervaring opgedaan. Zo was ze werkzaam bij verschillende familiestichtingen en goede doelen, waaronder Artsen Zonder Grenzen. Daarmee heeft ze de gedragsbewegingen van donateurs precies weten te doorgronden en adviseert ze nu als zelfstandige mensen die graag een donatie willen doen aan een goed doel.

Jouw gids door de goede doelen jungle - Jasmijn Melse

Een quote uit het boek Jouw Gids door de Goede Doelen Jungle van Jasmijn Melse

Over de Better Together Podcast

Met de Better Together Podcast geven we jou als luisteraar inzicht in de manier waarop je als bedrijf maatschappelijke impact kunt maken. Hoe pakken andere bedrijven dit aan? Wat is de meerwaarde? En kan je dit ook inpassen in de werkwijze en doelstellingen van jouw bedrijf?

 

 

De Better Together Podcast wordt gemaakt door Micha van Hoorn, Creative Director bij de Better Together Agency. Eindredactie en productie is in handen van Koen Maas van Maaswerk Content & Copy. De audiovormgeving is een creatie van Thijmen van Daalen.