Better Together Podcast met Micha van Hoorn Jasmijn Melse donateurs Pauline Lemberger Ynzo van Zanten

Better Together Podcast met Yorick Bruins

Better Together Podcast met Yorick Bruins

In de Better Together Podcast bespreekt Micha van Hoorn het thema ‘maatschappelijke impact’ met spraakmakende gasten uit verschillende vakgebieden. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Yorick Bruins. Hij is de oprichter en verbinder bij Wakuli Koffie.

 

Yorick Bruins – Wakuli Koffie

Boeren in Afrika voorzien van een leefbaar inkomen met een eerlijke prijs voor hun koffie. Klinkt als een logisch verhaal, toch? Het blijkt echter verre van de werkelijkheid. En mede daarom zet Yorick Bruins zich in voor een versnelling van de koffietransitie. Een manier waarmee er een duurzame, langetermijnrelatie wordt aangegaan met de consument thuis.

Door een abonnement af te sluiten bij Wakuli Koffie, krijg je als consument een zak bonen, gemalen koffie op composteerbare cups thuisgestuurd. Deze is afkomstig van boeren die verbonden zijn aan Wakuli Koffie, uit een van de bijna zeventig landen rondom de evenaar waar koffiebonen worden verbouwd. Zo krijgen zij een eerlijker deel van de ruim 200 miljard dollar die er jaarlijks omgaat in de koffiehandel wereldwijd.

 

Better Together Podcast met Yorick Bruins

Micha van Hoorn duikt met Yorick in de wereld van de koffie en brengt je op de hoogte van de werkwijze binnen die immense industrie. Beluister de podcast hieronder of in jouw favoriete podcastapp. Vergeet niet je te abonneren en een review en/of like achter te laten.

Beluister aflevering 5 hieronder, via Spotify of iTunes.

 

Yorick Bruins Wakuli koffie tijdelijke foto

De werkwijze van Wakuli Koffie

Zijn werk brengt Yorick in contact met boeren in de landen waar de bonen verbouwd worden. Door zijn nauwe contact met hen kan hij eerlijke afspraken maken en erop toezien dat zij een evenredig deel van de opbrengst krijgen. De verdeelsleutel is in dit geval eerlijker dan bij de reguliere koffie die je in de supermarkt koopt.

 

Wil je meer weten over de werkwijze van Wakuli koffie, luister dan de podcast of lees meer op hun website.

 

Over de Better Together Podcast

Met de Better Together Podcast geven we jou als luisteraar inzicht in de manier waarop je als bedrijf maatschappelijke impact kunt maken. Hoe pakken andere bedrijven dit aan? Wat is de meerwaarde? En kan je dit ook inpassen in de werkwijze en doelstellingen van jouw bedrijf?

 

 

De Better Together Podcast wordt gemaakt door Micha van Hoorn, Creative Director bij de Better Together Agency. Eindredactie en productie is in handen van Koen Maas van Maaswerk Content & Copy. De audiovormgeving is een creatie van Thijmen van Daalen.

Yorick Bruins Wakuli koffie