Better Together Agency is partner van de Dopper Wave

Riding the Dopper Wave together

Riding the Dopper Wave together

Ook Better Together Agency surft in de toekomst hopelijk op de plasticvrije wateren van Dopper. Hoe precies? Door het gebruik van wegwerpwaterflessen te verbannen op ons kantoor. Wij zijn namelijk partner van de Dopper Wave.

 

Dopper Wave - niet op ons kantoor

 

Wat is de Dopper Wave?

Op 8 juni 2020 introduceerde Dopper haar globale initiatief om wegwerpwaterflessen uit de oceanen te houden: de Dopper Wave. Met de Wave roept Dopper mensen en bedrijven op om wegwerpwaterflessen te laten staan en alleen herbruikbare flessen te gebruiken. Zo hoopt Dopper dat de productie van single-use plastic flesjes uiteindelijk ook omlaag gaat. Want minder behoefte is minder aanbod. 

Met de verklaring die wij ondertekenden beloven wij (en vele anderen) om: 

 

  • Wegwerpwaterflessen uit onze organisatie te verbannen.
  • Collega’s en bezoekers aan te moedigen kraanwater te drinken waar en wanneer dat kan.
  • Iedereen eraan te herinneren om altijd een herbruikbare waterfles bij zich te hebben.
  • Andere organisaties en mensen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave.

 

Wat is er eigenlijk mis met al dit wegwerpplastic?

Eilanden van plastic, zeedieren met een maag vol zakjes en stranden waar je het materiaal overal vindt; dit is helaas niets nieuws. Plastic is door de veelzijdigheid en lage productiekosten een van de meest gebruikte materialen ooit, met drastische gevolgen voor de wereld.

 

Dopper Wave - plastic op strand

 

Nog even specifieker…

Elke minuut wordt er een miljoen single-use plastic waterflesjes verkocht. En binnen diezelfde minuut belandt er meer dan acht miljoen ton on-gerecyclede plastic in zee. Dit komt doordat veel zwerfafval, zoals wegwerpplastic, via riolen, grachten, rivieren of zelfs de wind in de oceaan terechtkomt. Daarnaast komen kleine, plastic deeltjes in onder andere autobanden, kleding of verf door gebruik vrij. Deze vinden dan hun weg naar de zee. Zelfs het plastic dat we in de prullenbak weggooien, wordt niet altijd gerecycled. De hoeveelheid plastic dat we werkelijk recyclen, is slechts 9%.

Geen plastic waterflesjes op ons kantoor

Plasticvervuiling verslechtert het leefgebied van oceaandieren en tast het klimaat aan. Daarom sloten we ons op 18 februari 2021 aan bij de Dopper Wave; omdat wij vinden dat geen enkele waterfles nog in de oceaan mag belanden. Met Zapp Your Planet in 2019 creëerden we al meer bewustwording bij kinderen over zwerfafval, waaronder wegwerpplastic. Nu gaan wij graag een stap verder.

Doe jij ook mee met de Dopper Wave?

Met de hoeveelheid supporters die de Dopper Wave al heeft, maakt de beweging een groot verschil. Maar we zijn er nog niet. Zet je samen met Dopper en ons in tegen wegwerpwaterflessen. Want samen maken we meer impact!