Supergoed Vuurwerk

Geen vuurpijl in de lucht, maar op je scherm. Dat is Supergoed Vuurwerk. Met het kopen van virtueel Supergoed Vuurwerk via de webshop doe je een donatie aan goede doelen.

 

Supergoed Vuurwerk

Jaarlijks geven Nederlanders ongeveer zeventig miljoen euro uit aan vuurwerk. Door het landelijk verbod op vuurwerk kon dat in 2020 niet. Wat te doen met dat vuurwerk budget? Supergoedvuurwerk.nl bood een sympathiek alternatief. Namelijk: een webshop met virtueel vuurwerk.

Wie een virtueel pakket koopt, doneert direct aan het goede doel. Daarvoor in ruil ontvangen donateurs een spectaculaire online vuurwerkshow op hun beeldscherm. Vervolgens krijgen de aangesloten goede doelen een belangrijke bijdrage.

Supergoed Vuurwerk website
De website van Supergoed Vuurwerk

CAMPAGNE:

Supergoed Vuurwerk

IN OPDRACHT VAN:

Handicap NL, Simavi, Stichting Vluchteling, Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting AAP

DIENSTEN:

strategie, concept, marketing, creatie, activatie, eigen actie

PERIODE:

oudjaar 2020

EXPERTISES:

strategie, concept, socialmediamarketing, infuencermarketing, communicatie, public relations, productie, activatie, software ontwikkeling, websites

PARTNERS:

Wink Amsterdam en The X

 IMPACT

10.000

bezoekers in de webshop

in drie dagen.

€ 8.100

opbrengst

in drie dagen tijd.

Veel

media-aandacht.

Landelijk, regionaal en lokaal.

 AANPAK

Probleem

Goede doelen liepen inkomsten mis. En tegelijkertijd kon er door het algeheel verbod geen vuurwerk worden gekocht in 2020. Daarom wilde BTA, samen met Wink Amsterdam en The X, een oplossing bedenken met als doel: donaties aan goede doelen.

 

Trend

Afgelopen jaren werd er rond oudjaar voor ongeveer zeventig miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Maar steeds meer mensen worden ‘vuurwerkverlater’. Uit onderzoek van EenVandaag (2019) blijkt dat de traditie om zelf vuurwerk af te steken steeds minder belangrijk wordt. En het AD schreef begin 2020 over het I&O onderzoek: twee op de drie is voor een algeheel vuurwerkverbod.

 

Oplossing: vuurwerk 2.0

Daarom bedacht BTA , samen met Wink en The X, Supergoed Vuurwerk. Supergoed Vuurwerk knalt niet, veroorzaakt geen rook en hoef je ook niet op te vegen. Het laat geen sporen na in de echte wereld en is alleen te zien via sociale media. Daarmee is het een ludiek, maar ook probleemloos alternatief. En het doet dier, mens en natuur geen kwaad.

Samen met een aantal freelancers werd in no-time een webshop opgezet. Vervolgens zijn de designs ontwikkeld en gebouwd. Tenslotte is de donatiefunnel uitgedacht. Zo kan de vuurwerkverlater een virtueel product kopen in de webshop. En het bedrag gaat direct naar goede doelen.

Deze propositie is aangeboden aan vijf goede doelen uit het netwerk van BTA. Met als doel een jaarlijkse nieuwe traditie te creëren.

Supergoed Vuurwerk goede doelen
Goede doelen behorende bij Supergoed Vuurwerk

 Social Stories

Supergoed Vuurwerk folder op Facebook

@supergoedvuurwerk.nl Begin jij SUPERGOED aan 2021? Doneer en bestel virtueel vuurwerk uit onze folder! https://supergoedvuurwerk.nl

Supergoed Vuurwerk eindbedrag op Instagram

@supergoedvuurwerk.nl Enorm bedankt voor het steunen van SUPERGOED vuurwerk! Dankzij jou ging er heel veel virtueel vuurwerk de lucht in! En daarmee zijn @handicap_nl, @stichtingaap, @stvluchteling , @nationaalfondskinderhulp en @simavinl SUPERGOED geholpen. 🎉 Tot volgend jaar! #vuurwerk #happy2021✨

@supergoedvuurwerk.nl SUPERGOED 2021! Al je kruit al verschoten? Bestel nog snel virtueel vuurwerk op supergoedvuurwerk.nl

NIEUWSBRIEF

Blijf maandelijks op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving, creatieve campagnes en marketing in de charitatieve en mvo-wereld. Meld je aan!