Better Together Podcast met Micha van Hoorn Jasmijn Melse donateurs Pauline Lemberger Ynzo van Zanten

Better Together Podcast over 3FM Serious Request

Better Together Podcast met Rob Janssen van 3FM Serious Request

In de Better Together Podcast bespreekt Micha van Hoorn het thema ‘maatschappelijke impact’ met spraakmakende gasten uit verschillende vakgebieden. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Rob Janssen, dj bij NPO 3FM. Ze gaan het hebben over 3FM Serious Request: The Lifeline en de bijdrage die de zender levert aan de maatschappelijke discussie.

 

3FM Serious Request: The Lifeline Rob Janssen

 

Rob Janssen over 3FM Serious Request: The Lifeline

3FM Serious Request is een begrip in Nederland. Vanaf de eerste editie in 2004 heeft de muziekzender van de publieke omroep zich met zijn inzamelingsactie jaarlijks ingezet voor projecten van het Rode Kruis. Dat was jarenlang met het befaamde Glazen Huis en sinds 2018 is daar een ander concept voor gekomen: 3FM Serious Request: The Lifeline. Rob Janssen is de afgelopen jaren een prominente rol gaan vervullen op de zender en is ook nauw betrokken bij de actie. Waarom organiseert een radiozender een inzamelingsactie voor een NGO? En welke rol speelt communicatie in het overbrengen van zo’n doel?

 

3FM-dj Rob Janssen in de Better Together Podcast

In deze aflevering van de Better Together Podcast gaat creative director Micha van Hoorn in gesprek met Rob Jansen. Naast zijn werk als dj is Rob ook tv-maker en in die hoedanigheid leerden zij elkaar lang geleden kennen. Ze werkten in het verleden samen bij Talpa, maakten ooit samen twee carnavalsnummers onder de naam ‘Pruik‘ en zijn nu beiden betrokken bij 3FM Serious Request: The Lifeline.

 

Wat 3FM dit jaar precies gaat doen voor het Rode Kruis? Dat hoor je in aflevering 8. Beluister de podcast op Spotify / iTunes. Of luister hem via jouw favoriete podcastapp. Vergeet niet om je meteen even te abonneren.

Door de coronapandemie is 3FM Serious Request: The Lifeline anders dan je van de actie gewend bent. Wandelen van stad naar stad, waarbij de dj’s initiatieven op de route bezoeken, kon vanwege veiligheidsoverwegingen geen doorgang vinden.

 

Daarom wordt de actie dit jaar gecombineerd met een bekend concept uit het verleden. Drie van de dj’s gaan in lockdown en lopen die week samen met luisteraars een symbolisch rondje om de wereld. Je kan je daar als deelnemer voor aanmelden. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

 

De dj’s worden gedurende de actie opgesloten in Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om daarvandaan geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Tijdens hun uitzending nemen ze plaats op loopbanden, die constant in beweging moeten blijven. Komen ze tot stilstand, dan klinkt er een oorverdovend alarm, waardoor ook de slapende dj’s ongetwijfeld weer gewekt zullen worden. Een duivels dilemma…

Rob Janssen 3FM DJ 3FM Serious Request The Lifeline podcast
Rob Janssen komt dit jaar weer in actie voor het Rode Kruis tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline. Tijdens hun uitzending van 18 t/m 24 december nemen de dj’s plaats op loopbanden, die gedurende hun uitzending non-stop moeten draaien.

Over de Better Together Podcast

Met de Better Together Podcast geven we jou als luisteraar inzicht in de manier waarop je als bedrijf maatschappelijke impact kunt maken. Hoe pakken andere bedrijven dit aan? Wat is de meerwaarde? En kan je dit ook inpassen in de werkwijze en doelstellingen van jouw bedrijf?

 

 

De Better Together Podcast wordt gemaakt door Micha van Hoorn, Creative Director bij de Better Together Agency. Eindredactie en productie is in handen van Koen Maas van Maaswerk Content & Copy. De audiovormgeving is een creatie van Thijmen van Daalen.